Welcome to Cirio International

Please, choose your country

ITALY
Autentico Italiano dal 1856

JAK DZIAŁAMY

Z pól … na Wasze stoły

Jakość

Z pól … na Wasze stoły”
Jakość przetworów Cirio pochodzi z wyjątkowej jakości 100% włoskich produktów - warzyw, kontrolowanych od samego początku ich procesu uprawy, zbioru, przetwarzania i pakowania.

Kontrola jakości odbywa się zgodnie z Systemem Zapewniania Jakości. Analizy są przeprowadzane na każdym etapie procesu produkcji, od próbek zebranych na polu przed dokonaniem zbiorów, poprzez te wybrane po dostarczeniu ich do zakładu, półfabrykaty, aż do gotowych produktów. Jak zwykliśmy mawiać - „od ziarna, aż po zawartość talerza!”. Jakość produktów Cirio leży w ich surowcach.

Ponadto, Cirio ściśle współpracuje z firmą TERASEED, prowadzącą badania nad rozwojem ziaren wykorzystywanych w rolnictwie. W czasie zbiorów specjaliści każdego dnia nadzorują prawidłowość procesu uprawy.

Laboratorium R & D Labs  bierze czynny udział w pracach badawczych we współpracy z Międzynarodowymi Instytutami i Uniwersytetami, aby swoje osiągnięcia naukowe móc przedstawić podczas krajowych i międzynarodowych konferencjach. To wszystko czyni Cirio renomowanym i szanowanym ekspertem w branży rolno – spożywczej na całym świecie.

Zdjęcia

Video

Nasi farmerzy

Siłą Cirio jest czynnik ludzki, czyli przedsiębiorstwo spółdzielcze zrzeszające ponad 14.500 farmerów działających w 51 dużych spółdzielniach, którzy uprawiają owoce i warzywa na całym obszarze Włoch.

Praca w spółdzielni to pełne zaangażowanie wszystkich farmerów , co zapewnia całkowitą  kontrolę produktów, w trosce o konsumenta. Pomimo ogromnych rozmiarów firmy ten tradycyjny system pracy stawia na ludzi, ich wartości oraz szacunek do przyrody. Nawet dziś, wszystkie produkty Cirio są uprawiane zgodnie z porami roku, tak aby dojrzałe, świeże i zdrowe mogły trafić do konsumpcji.

Począwszy od wyboru nasion  do uprawy - wolnych od GMO -  starannie dobranych przez agronomów  i dzięki systemowi "Zintegrowanej produkcji " każdy etap procesu  produkcji jest pod  ścisłą kontrolą.


24 godzinny proces przetwarzania

 Na przestrzeni kilku godzin,  zaraz po zebraniu,  warzywa a szczególnie zielone pomidory narażone są na ryzyko fermentacji. Cirio dba, aby wszystkie etapy produkcji były monitorowane pod względem różnych parametrów: temperatury pasteryzacji, wagi, uszczelek kontenerów, a także właściwości fizycznych i chemicznych już gotowych wyrobów.

10  wielkich przetwórni na  terenie całych  Włoch znajduje się  w odległości nie więcej niż 50 km od pól uprawnych, tak aby proces przetwarzania owoców i warzyw mógł zamknąć się w ciągu 24 godzin, szczególnie w okresie letniej kampanii zbiorów.

Ponadto, zakłady produkcyjne Cirio muszą chronić środowisko naturalne, aby sprostać wymaganiom najbardziej uznanych certyfikatów norm i jakości produktów a firma stale inwestuje w badania nad nowymi odmianami oraz metodami ich konserwacji.