
Parmigiana na patykach, pomidora, miętą i provolone
Starter
Veggy
Easy
20 min
4 porcje
Składniki
400 g CIRIO Pelati
1 długi bakłażan
100 g wędzonego sera
(provolone lub mozzarella)
1/2 papryki
1/2 ogórki
Kapary
Mięta polej
Mięta polej
Oliwa z oliwek
Tabasco sos
Sól
Pieprz
Przygotowanie
- Obrać bakłażana i zachować skórkę ( pokrojoną na małe druciki )
- Pokroić bakłażana na kawałki i podsmażyć na patelni.
- Posiekać kapary i miętę
- Ułóż plastry bakłażana na talerzu
- Dodać posiekane kapary i miętę oraz łyżeczkę oliwy z oliwek.
- Pokroić wędzony ser na małe plasterki ( jeden na plasterek bakłażana ) i dodać Filetti di pomodoro (Pomidory pokrojone w plasterki) Cirio
- Zamykamy plaster za pomocą patyczka, zginając lekko plaster bakłażana na pół
- Przygotować sos pomidorowy z sosem Tabasco, octem i pokrojonym ogórkiem oraz papryką ( niech się zamarynuje przez 10 minut)
- Podsmażyć na patelni skorki z bakłażana, które zostaną użyte do dekoracji dania.