Przejdź do treści głównejPrzejdź do stopki

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/cirio1856/www/cirio1856-pl/web/wp-content/cirioplugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 2

Warning: Undefined variable $site in /home/cirio1856/www/cirio1856-pl/web/wp-content/cirioplugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 52

Zauważyliśmy, że Twój region nie jest Polski. KLIKNIJ TUTAJ aby przejść do strony . Kontynuuj na tej stronie, zamykając ten baner..

Close Banner language
Produkty
Pomidory
Warzywa
Gotowe dania
Organiczny
Usługi gastronomiczne

Parmigiana na patykach, pomidora, miętą i provolone

danie

Starter

recipe tipologyVeggy

trudność

Easy

czas przygotowania

20 min

porcje

4 porcje

Składniki
400 g  CIRIO Pelati
1 długi bakłażan
100 g wędzonego sera
(provolone lub mozzarella)
1/2 papryki
1/2 ogórki
Kapary
Mięta polej
Oliwa z oliwek
Tabasco sos
Sól
Pieprz
Przygotowanie
  1. Obrać bakłażana i zachować skórkę ( pokrojoną na małe druciki )
  2. Pokroić bakłażana na kawałki i podsmażyć na patelni.
  3. Posiekać kapary i miętę
  4. Ułóż plastry bakłażana na talerzu
  5. Dodać posiekane kapary i miętę oraz łyżeczkę oliwy z oliwek.
  6. Pokroić wędzony ser na małe plasterki ( jeden na plasterek bakłażana ) i dodać Filetti di pomodoro (Pomidory pokrojone w plasterki) Cirio
  7. Zamykamy plaster za pomocą patyczka, zginając lekko plaster bakłażana na pół
  8. Przygotować sos pomidorowy z sosem Tabasco, octem i pokrojonym ogórkiem oraz papryką ( niech się zamarynuje przez 10 minut)
  9. Podsmażyć na patelni skorki z bakłażana, które zostaną użyte do dekoracji dania.
Udostępnij lub wydrukuj ten przepis

Zainspiruj się naszymi przepisami
z Pomidory śliwkowe bez skórki