Fasola Borlotti Cirio łuskana jest od razu podczas zbiorów, następnie selekcjonowana i stopniowana podczas kontroli optycznych w fabrykach. Fasola jest myta i parzona w gorącej wodzie, a następnie konserwowana i pasteryzowana we wrzącej wodzie, bez żadnych innych dodatków do żywności. Cały proces przeprowadzany jest w ciągu 24 godzin. Fasola borlotti jest najsmaczniejszą fasolą.
Jest bardzo wszechstronna i można ją podawać tak gorącą jak zimną, jako zdrowy i smaczny dodatek do całej gamy posiłków, w tym zup, gulaszów i sałatek.
Namoczona fasola, woda, sól
Poniżej podajemy streszczenie wniosków naukowych Światowej Organizacji Zdrowia i innych organizacji (przede wszystkim onkologicznych).
Zgodnie z badaniami naukowymi, prawidłowa zrównoważona dieta powinna zawierać przynajmniej pięć porcji owoców i warzyw, jako części zróżnicowanej diety.
Do dobroczynnych efektów warzyw należą:
Aby podnieść spożycie warzyw w Waszej codziennej diecie, radzimy jeść warzywa jako przekąski między posiłkami lub dodawać je do różnych potraw.
© 2022 Conserve Italia Soc. coop. agricola - Sede Legale: via Paolo Poggi 11 - 40068 San Lazzaro di Savena (BO) - C.F. 02858450584 - P.I. 00708311204 - Num. Iscr. Registro imprese di Bologna : 02858450584 - Credits