Soczewica Cirio jest obfita, naturalna i pełna smaku. Zbieramy i przygotowujemy ją dokładnie przed ugotowaniem w smacznym pomidorowym sosie. Stosowanie naturalnej metody bez dodatku konserwantów daje jej bogaty i wyróżniający się smak.
Dostarczając drugą najwyższą dawkę białka na kalorię spośród wszystkich roślin strączkowych, soczewica jest wielkim naturalnym źródłem protein i włókien. Jest jak najbardziej wszechstronna i można ją podawać tak gorącą jak zimną, jako zdrowy i smaczny dodatek do całej gamy posiłków, w tym zupy, gulaszów i sałatek.
Namoczona soczewica, woda, sok pomidorowy, sól
Poniżej podajemy streszczenie wniosków naukowych Światowej Organizacji Zdrowia i innych organizacji (przede wszystkim onkologicznych).
Zgodnie z badaniami naukowymi, prawidłowa zrównoważona dieta powinna zawierać przynajmniej pięć porcji owoców i warzyw, jako części zróżnicowanej diety.
Do dobroczynnych efektów warzyw należą:
Aby podnieść spożycie warzyw w Waszej codziennej diecie, radzimy jeść warzywa jako przekąski między posiłkami lub dodawać je do różnych potraw.
© 2022 Conserve Italia Soc. coop. agricola - Sede Legale: via Paolo Poggi 11 - 40068 San Lazzaro di Savena (BO) - C.F. 02858450584 - P.I. 00708311204 - Num. Iscr. Registro imprese di Bologna : 02858450584 - Credits