Zauważyliśmy, że Twój region nie jest Polski. KLIKNIJ TUTAJ aby przejść do strony . Kontynuuj na tej stronie, zamykając ten baner..

Produkty
Pomidory
Warzywa
Gotowe dania
Organiczny
Usługi gastronomiczne

Makaron Lumaconi z ragu z soczewicy

Main dish

Veggy

Easy

90 min

4 porcje

Składniki

700 g CIRIO Passata Rustica

400 g CIRIO Lenticchie

1 marchewka

¼ cebuli

480 ml wody w temperaturze pokojowej

 

1 łodyga selera

½ pora

75 ml oliwy extra virgin

320 g pełnoziarnistego makaronu Lumaconi/gnocchi

Sól

Przygotowanie
  1. Heat the extra virgin oil in a frying pan.
  2. Add the diced leek, carrots and celery.
  3. Cook the Cirio lentils for a few minutes, keep stirring and add salt.
  4. Pour the extra virgin oil in a saucepan, and the finely chopped onion.
  5. Sauté and pour the Cirio Passata Rustica
  6. Stir and add salt.
  7. Allow to simmer gently for at least 1 hour leaving the lid ajar and adding water little by little.
  8. Add the lentils cooked earlier.
  9. Continue cooking over a slow heat for a few minutes, leaving the lid ajar.
  10. Cook the pasta, drain it and add the ragu sauce.
  11. Serve on a plate.
Udostępnij lub wydrukuj ten przepis

Zainspiruj się naszymi przepisami
z Rozgniecione pomidory

Inne przepisy

© 2022 Conserve Italia Soc. coop. agricola - Sede Legale: via Paolo Poggi 11 - 40068 San Lazzaro di Savena (BO) - C.F. 02858450584 - P.I. 00708311204 - Num. Iscr. Registro imprese di Bologna : 02858450584 - Credits