Przejdź do treści głównejPrzejdź do stopki

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/cirio1856/www/cirio1856-pl/web/wp-content/cirioplugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 2

Warning: Undefined variable $site in /home/cirio1856/www/cirio1856-pl/web/wp-content/cirioplugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 52

Zauważyliśmy, że Twój region nie jest Polski. KLIKNIJ TUTAJ aby przejść do strony . Kontynuuj na tej stronie, zamykając ten baner..

Close Banner language
Produkty
Pomidory
Warzywa
Gotowe dania
Organiczny
Usługi gastronomiczne

Tarta tatin z pomidorkami koktajlowymi confit i bazylią

danie

Starter

recipe tipologyVeggy

trudność

Easy

czas przygotowania

20 min

porcje

4 porcje

Składniki

400 g CIRIO Pomodorini

200 g  CIRIO Sos do makaronu Basilico 

2/3 Słodkie czerwone cebule

 

40 g Cukru

Białe wino

1 płat ciasta francuskiego

Oliwa z oliwek extra virgin

Przygotowanie
  1. Wysuszyć pomidorki koktajlowe i podsmażyć je z połową cukru i 2/3 łyżkami oliwy
  2. W międzyczasie posiekać cebulę i skarmelizować ją z drugą połową cukru, 2/3 łyżkami oliwy i odrobiną wina
  3. Wymieszać pomidorki koktajlowe z cebulą i włożyć je do 4 pojedynczych foremek, pokryć każdą łyżką sosu Basilico CIRIO
  4. Przykryć każdą foremkę kwadracikiem ciasta francuskiego
  5. Piec w piekarniku przez 20 minut 200°
  6. Wyciągnąć tartaletki i natychmiast obrócić je do góry dnem.
Udostępnij lub wydrukuj ten przepis

Zainspiruj się naszymi przepisami
z Pomidorki koktajlowe