
Tarta tatin z pomidorkami koktajlowymi confit i bazylią
Starter
Veggy
Easy
20 min
4 porcje
Składniki
400 g CIRIO Pomodorini
200 g CIRIO Sos do makaronu Basilico
2/3 Słodkie czerwone cebule
40 g Cukru
Białe wino
1 płat ciasta francuskiego
Oliwa z oliwek extra virgin
Przygotowanie
- Wysuszyć pomidorki koktajlowe i podsmażyć je z połową cukru i 2/3 łyżkami oliwy
- W międzyczasie posiekać cebulę i skarmelizować ją z drugą połową cukru, 2/3 łyżkami oliwy i odrobiną wina
- Wymieszać pomidorki koktajlowe z cebulą i włożyć je do 4 pojedynczych foremek, pokryć każdą łyżką sosu Basilico CIRIO
- Przykryć każdą foremkę kwadracikiem ciasta francuskiego
- Piec w piekarniku przez 20 minut 200°
- Wyciągnąć tartaletki i natychmiast obrócić je do góry dnem.