Przejdź do treści głównejPrzejdź do stopki

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/cirio1856/www/cirio1856-pl/web/wp-content/cirioplugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 2

Warning: Undefined variable $site in /home/cirio1856/www/cirio1856-pl/web/wp-content/cirioplugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 52

Zauważyliśmy, że Twój region nie jest Polski. KLIKNIJ TUTAJ aby przejść do strony . Kontynuuj na tej stronie, zamykając ten baner..

Close Banner language
Produkty
Pomidory
Warzywa
Gotowe dania
Organiczny
Usługi gastronomiczne

Tatar warzywny & Wafle pomidorowe

danie

Starter

recipe tipologyVeggy

trudność

Easy

czas przygotowania

40 min

porcje

4 porcje

Składniki

50 g CIRIO Pelati

(+ 30 g sosu z nich)

800 g CIRIO Ceci

200 g mąki ryżowej

400 g kalafiora

(3 kalafiory w różnych kolorach)

 

10 g drożdży suszonych

2 pomarańcze

woda

oliwa z oliwek extra virgin

sól

i czarny pieprz

Przygotowanie
  1. Do miski dodać mąkę ryżową, suszone drożdże, Cirio pomidory bez skórki i sos pomidorowy
  2. Wyrabiać dodając powoli wodę, aż do uzyskania jednolitej masy
  3. Rozłóż ciasto za pomocą wałka kuchennego pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia, starając się uzyskać arkusze o grubości kilku centymetrów
  4. Za pomocą filiżanki wykroić kółka z ciasta, następnie przykryć ściereczką i pozostawić na 20 minut
  5. Włożyć przygotowane ciasto do piekarnika rozgrzanego do 160° C i piec przez 10 minut
  6. Za pomocą ostrego noża posiekać wysuszoną wcześniej ciecierzycę i kalafior
  7. Obrać pomarańczę i usunąć białe skórki oraz wewnętrzną skórkę
  8. Pokroić pomidory śliwkowe bez skórki na mniejsze kawałeczki
  9. Posiekać wszystkie składniki i włożyć do miski. Doprawić oliwą, solą i pieprzem.

Udostępnij lub wydrukuj ten przepis

Zainspiruj się naszymi przepisami
z Ciecierzyca