
Roladki wołowe z groszkiem
Side dish
Meat
Hard
50 min
4 porcje
Składniki
390 g CIRIO Polpa Fine z czosnkiem i cebulą
400 g CIRIO Piselli
12 kawałków wołowiny
12 plastrów surowej szynki
100 g sera provolone
Oliwa z Oliwek Extra Virgin
sól
pieprz
oregano
Przygotowanie
- Delikatnie rozbić plastry wołowiny, zwinąć roladki dodając plaster surowej szynki i starty ser provolone
- Zawinąć jak roladę i spiąć bambusowym patyczkiem
- Obsmażyć szybko roladki na odrobinie rozgrzanej oliwy, dodać Cirio Polpa Fine (pomidory w kawałkach, drobno posiekane) z czosnkiem, gotować przez kilka minut, doprawić solą do smaku
- W międzyczasie na osobnej rozgrzanej patelni podsmażyć odsączony groszek przez około 3/4 minuty, dodając łyżkę oliwy, dodać pieprzu do smaku
- Podawać na płaskim talerzu, układając po 3 roladki z groszkiem z boku talerza, doprawić odrobiną oregano.