DOŁĄCZ DO SMAKU
WŁOCH
Kuchnia włoska jest jedną z najstarszych i najbardziej szanowanych na świecie; niektóre dania cieszą świat do dziś, tak jak polenta, prawie niezmieniona od czasów gdy przygotowywana była dla Rzymskich żołnierzy, około 2000 lat temu.
POMIDORY
KLUCZ DO WLOSKIEJ KUCHNI
Przywiezione z Ameryki Północnej i Południowej przez Europejskich odkrywców, pomidory (po włosku pomodori, tzn. 'złote jabłka') okazały się dobrze prosperować we włoskim klimacie i szybko zakwitać, stając się powszechnym i witalnym składnikiem codziennego posiłku przygotowywanego przez Włochów.
Wpływ pomidorów na włoską kuchnię jest niekwestionowany.
Dostarczają wszechstronności, intensywnych wibrujących kolorów i głębokiego smaku, który wzbogaca wiele posiłków, nadal cieszących się popularnością na całym świecie - od najlepszych restauracji po codzienne gotowanie w domu - żaden produkt nie definiuje kuchni włoskiej tak jak pomidor, i stad właśnie wynika specjalność Cirio.