Przejdź do treści głównejPrzejdź do stopki

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/cirio1856/www/cirio1856-pl/web/wp-content/cirioplugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 2

Warning: Undefined variable $site in /home/cirio1856/www/cirio1856-pl/web/wp-content/cirioplugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 52

Zauważyliśmy, że Twój region nie jest Polski. KLIKNIJ TUTAJ aby przejść do strony . Kontynuuj na tej stronie, zamykając ten baner..

Close Banner language
Produkty
Pomidory
Warzywa
Gotowe dania
Organiczny
Usługi gastronomiczne

Marinara risotto

danie

Main dish

recipe tipologyFish

trudność

Hard

czas przygotowania

50 min

porcje

4 porcje

Składniki

500 g Ryżu Arborio lub Carnaroli

400 g CIRIO Pelati

1 biała cebula
1 litr białego wina

100g świeżej kałamarnicy

2 kawałki wstępnie obgotowanych macek

ośmiornicy - opcjonalnie

100g omułków

100g świeżych krewetek

 

1 seler

1 marchewka

1 natka pietruszki

1 kawałek imbiru
2 kawałki limonki

2 kawałki cytryny

4 łyżki oliwy z oliwek

Sól

 

Przygotowanie

  1. Wstępnie przygotować warzywną zupę
  2. Wlać do garnka oliwę z oliwek, dodać czosnek i posiekana pietruszkę, podsmażyć
  3. Wyjmij z puszki pomidory śliwkowe CIRIO bez skórki, pokrój je i dopraw solą
  4. Włożyć omułki do garnka i podsmażyć z pietruszką i czosnkiem
  5. Dodać sol, pieprz i białe wino, zamieszać. Przykryć garnek pokrywką
  6. Wyczyścić i pokroić kałamarnicę
  7. Pokroić wstępnie obgotowana ośmiornicę
  8. Wyczyścić świeże krewetki (usunąć skorupkę i głowę)
  9. Na gorącym tłuszczu, wymieszać kalmary, odrobinę zupy z omułków i podsmażyć
  10. Do osobnego garnka z odrobina oliwy włożyć krewetki, trochę skorki z limonki, dodać białe wino, sól, pieprz
  11. W międzyczasie wyczyścić imbir i czosnek
  12. Wlać krewetki do garnka z kałamarnicą. Dodać Cirio tomatoes bez skórki, ośmiornicę, imbir, czosnek i gotować na wolnym ogniu przez kilka minut
  13. Do osobnego garnka wsypać ryż i wyprażyć go na małym ogniu przez 2 minuty
  14. Wlać warzywną zupę i gotować ryż przez około 18 minut. Co jakiś czas spróbować
  15. Po 15 minutach gotowania, dodać owoce morza i kontynuować mieszanie by smaki się przeniknęły. Risotto powinno być kremowe
  16. Dodać imbir, pokrojoną pietruszkę i skórkę z limonki
  17. Pozostawić do ostygnięcia i przełożyć na talerz. Doprawić świeżą bazylią

Antonio and Michael Passarelli's recipe

Udostępnij lub wydrukuj ten przepis

Zainspiruj się naszymi przepisami
z Pomidory śliwkowe bez skórki