Przejdź do treści głównejPrzejdź do stopki

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/cirio1856/www/cirio1856-pl/web/wp-content/cirioplugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 2

Warning: Undefined variable $site in /home/cirio1856/www/cirio1856-pl/web/wp-content/cirioplugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 52

Zauważyliśmy, że Twój region nie jest Polski. KLIKNIJ TUTAJ aby przejść do strony . Kontynuuj na tej stronie, zamykając ten baner..

Close Banner language
Produkty
Pomidory
Warzywa
Gotowe dania
Organiczny
Usługi gastronomiczne

Risotto z pomidorem i groszkiem

danie

Main dish

recipe tipologyVeggy

trudność

Medium

czas przygotowania

35 min

porcje

4 porcje

Składniki

400 g CIRIO Polpa

200 g CIRIO Piselli 
360 g Ryż Arborio

1 ząbek czosnku

 

½ czerwonej cebuli

3 ml oliwy z oliwek Extra virgin

tarty parmezan

sól

Przygotowanie

  1. PW szerokim rondlu, na średnim ogniu rozgrzać oliwę, dodać pokrojoną cebulę i cały ząbek czosnku
  2. Dodać groszek i podsmażyć przez około 5 minut
  3. Dodać pomidory i sól. Zredukować ogień i gotować na małym przez 15-20 minut. 4.Do osobnego rondla wlać
  4. Szklanki wody i przegotować
  5. Dodać ryż i gotować do miękkości, około 15-20 minut
  6. Odcedzić ryż i przełożyć go do sosu
  7. Mieszać, gotując na małym ogniu przez 1-2 minuty
  8. Podawać z tartym parmezanem
Udostępnij lub wydrukuj ten przepis

Zainspiruj się naszymi przepisami
z Pomidory w kawałkach