
Risotto z pomidorem i groszkiem
Main dish
Veggy
Medium
35 min
4 porcje
Składniki
400 g CIRIO Polpa
200 g CIRIO Piselli
360 g Ryż Arborio
1 ząbek czosnku
½ czerwonej cebuli
3 ml oliwy z oliwek Extra virgin
tarty parmezan
sól
Przygotowanie
- PW szerokim rondlu, na średnim ogniu rozgrzać oliwę, dodać pokrojoną cebulę i cały ząbek czosnku
- Dodać groszek i podsmażyć przez około 5 minut
- Dodać pomidory i sól. Zredukować ogień i gotować na małym przez 15-20 minut. 4.Do osobnego rondla wlać
- Szklanki wody i przegotować
- Dodać ryż i gotować do miękkości, około 15-20 minut
- Odcedzić ryż i przełożyć go do sosu
- Mieszać, gotując na małym ogniu przez 1-2 minuty
- Podawać z tartym parmezanem