
Fasola biała duża maślana
Bianchi di Spagna
Fasola biała duża maślana Cirio łuskana jest od razu podczas zbiorów, następnie selekcjonowana i stopniowana podczas kontroli optycznych w fabrykach. Staranna selekcja i dbałość podczas przetwarzania pozwala na zachowanie jakości: blady biały kolor, gigantyczny kształt, pełny smak, korpulentna struktura, cienka skórka. Bez żadnych innych dodatków do żywności.





Lekka i zdrowa żywność, o niskiej zawartości tłuszczu, bogata we włókna i naturalne źródło protein, idealna dla zrównoważonej diety. Jest bardzo wszechstronna i można ją podawać tak gorącą jak zimną, jako zdrowy i smaczny dodatek do całej gamy posiłków, w tym zup, gulaszów i sałatek.
Namoczona fasola, woda, sól

Uczyńcie Waszą kuchnię i stół bardziej "naturalnie" kolorowe, nie koncentrując się na jednym kolorze!
Poniżej podajemy streszczenie wniosków naukowych Światowej Organizacji Zdrowia i innych organizacji (przede wszystkim onkologicznych).
Zgodnie z badaniami naukowymi, prawidłowa zrównoważona dieta powinna zawierać przynajmniej pięć porcji owoców i warzyw, jako części zróżnicowanej diety.
Do dobroczynnych efektów warzyw należą:
- Dostarczanie włókna, które ułatwia trawienie i chroni przed rakiem jelita grubego
- Wysoka koncentracja przeciwutleniających witamin (zwłaszcza w roślinach zawierających bardziej intensywną zieloną barwę)
- Dostarczanie minerałów takich jak potas, pomagający utrzymać masę kostną, niskie ciśnienie krwi oraz chroniący przed formowaniem się kamieni nerkowych
Aby podnieść spożycie warzyw w Waszej codziennej diecie, radzimy jeść warzywa jako przekąski między posiłkami lub dodawać je do różnych potraw.