
Słodka kukurydza
Mais dolce
Duże, błyszczące ziarna supersłodkiej kukurydzy Cirio są wysoko cenione przez włoski sektor gastronomiczny.. Zbieramy słodką kukurydzę kiedy jest krucha, ale nadal słodka, o niskiej zawartości skrobi, wówczas ma najlepszą jakość, następnie natychmiast transportujemy zbiory do fabryk i proces produkcyjny rozpoczyna się w ciągu kilku godzin. Puszka zamykana pod próżnią jest "gotowana na parze": zachowany jest bogaty smak i wartości odżywcze kukurydzy, bez żadnych dodatków, nawet bez cukru, bo posiada swoją naturalną słodycz.





Jasne i duże ziarna słodkiej kukurydzy Cirio można jeść prosto z puszki! Można cieszyć się jej supersłodkim smakiem, naturalnym bogactwem witamin i soli mineralnych, i stosować do tysiąca zimnych lub gorących potraw.
Słodka kukurydza, woda, sól.

Uczyńcie Waszą kuchnię i stół bardziej "naturalnie" kolorowe, nie koncentrując się na jednym kolorze!
Poniżej podajemy streszczenie wniosków naukowych Światowej Organizacji Zdrowia i innych organizacji (przede wszystkim onkologicznych).
Zgodnie z badaniami naukowymi, prawidłowa zrównoważona dieta powinna zawierać przynajmniej pięć porcji owoców i warzyw, jako części zróżnicowanej diety.
Do dobroczynnych efektów warzyw należą:
- Dostarczanie włókna, które ułatwia trawienie i chroni przed rakiem jelita grubego
- Wysoka koncentracja przeciwutleniających witamin (zwłaszcza w roślinach zawierających bardziej intensywną zieloną barwę)
- Dostarczanie minerałów takich jak potas, pomagający utrzymać masę kostną, niskie ciśnienie krwi oraz chroniący przed formowaniem się kamieni nerkowych
Aby podnieść spożycie warzyw w Waszej codziennej diecie, radzimy jeść warzywa jako przekąski między posiłkami lub dodawać je do różnych potraw.