
Lasagne z sosem bolońskim
Main dish
Veggy
Medium
50 min
4 porcje
Składniki
- 400 g płatów lasagne
- 2 opakowania sosu Cirio Pasta Sauce Bologna (wersja wegańska)
- Sos beszamelowy
- 6 łyżek tartego sera Parmigiano Reggiano
Przygotowanie
- Przygotuj sos beszamelowy (lub użyj gotowego).
- Na dnie naczynia żaroodpornego rozprowadź łyżką warstwę sosu beszamelowego, dodaj dwie łyżki wegańskiego sosu bolońskiego oraz trochę tartego parmezanu, a następnie ułóż pierwszą warstwę płatów lasagne.
- Powtarzaj tę czynność warstwami, aż zużyjesz wszystkie płaty lasagne (najlepiej łącznie 5 warstw). Upewnij się, że używasz wystarczającej ilości sosu i beszamelu, aby brzegi lasagne nie wyschły podczas pieczenia.
- Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 °C przez 30 minut.
- Po upieczeniu wyjmij naczynie z piekarnika.
- Odstaw na około 10 minut, aby lasagne odpoczęła, następnie pokrój na 4 porcje i podawaj.
Szybka Smacznego!: