Przejdź do treści głównejPrzejdź do stopki

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/cirio1856/www/cirio1856-pl/web/wp-content/cirioplugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 2

Warning: Undefined variable $site in /home/cirio1856/www/cirio1856-pl/web/wp-content/cirioplugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 52

Zauważyliśmy, że Twój region nie jest Polski. KLIKNIJ TUTAJ aby przejść do strony . Kontynuuj na tej stronie, zamykając ten baner..

Close Banner language
Produkty
Pomidory
Warzywa
Gotowe dania
Organiczny
Usługi gastronomiczne

Lasagne z sosem bolońskim

danie

Main dish

recipe tipologyVeggy

trudność

Medium

czas przygotowania

50 min

porcje

4 porcje

Składniki
  • 400 g płatów lasagne
  • 2 opakowania sosu Cirio Pasta Sauce Bologna (wersja wegańska)
  • Sos beszamelowy
  • 6 łyżek tartego sera Parmigiano Reggiano

 

 

Przygotowanie
  1. Przygotuj sos beszamelowy (lub użyj gotowego).
  2. Na dnie naczynia żaroodpornego rozprowadź łyżką warstwę sosu beszamelowego, dodaj dwie łyżki wegańskiego sosu bolońskiego oraz trochę tartego parmezanu, a następnie ułóż pierwszą warstwę płatów lasagne.
  3. Powtarzaj tę czynność warstwami, aż zużyjesz wszystkie płaty lasagne (najlepiej łącznie 5 warstw). Upewnij się, że używasz wystarczającej ilości sosu i beszamelu, aby brzegi lasagne nie wyschły podczas pieczenia.
  4. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 °C przez 30 minut.
  5. Po upieczeniu wyjmij naczynie z piekarnika.
  6. Odstaw na około 10 minut, aby lasagne odpoczęła, następnie pokrój na 4 porcje i podawaj.

Szybka Smacznego!:

Udostępnij lub wydrukuj ten przepis

Zainspiruj się naszymi przepisami
z Sosy do makaronów regionalnych