Przejdź do treści głównejPrzejdź do stopki
Produkty
Pomidory
Warzywa
Gotowe dania
Organiczny
Usługi gastronomiczne

Tortelli z ricottą i ziołami

danie

Main dish

recipe tipologyVeggy

trudność

Medium

czas przygotowania

40 min

porcje

4 porcje

Składniki
  • 500 g makaronu tortelli z nadzieniem z ricotty i ziół
  • 1 kartonik sosu Cirio Pasta Sauce Parma
  • 100 g tartego sera Parmigiano Reggiano

 

 

Przygotowanie
  1. Zagotuj dużą ilość osolonej wody, następnie gotuj tortelli do momentu, aż będą al dente. Odcedź ostrożnie, aby ich nie uszkodzić.
  2. W czasie gotowania tortelli, delikatnie podgrzej sos pomidorowy Cirio Parma z parmezanem na małym lub średnim ogniu przez 2–3 minuty, co jakiś czas mieszając.
  3. Wyłóż tortelli na talerze i na każdą porcję nałóż około 2 łyżki ciepłego sosu.
  4. Dla uzyskania bogatszego, serowego smaku posyp danie świeżo startym parmezanem.

Szybka Smacznego!:

Udostępnij lub wydrukuj ten przepis

Zainspiruj się naszymi przepisami
z Sosy do makaronów regionalnych