Zauważyliśmy, że Twój region nie jest Polski. KLIKNIJ TUTAJ aby przejść do strony . Kontynuuj na tej stronie, zamykając ten baner..

Produkty
Pomidory
Warzywa
Gotowe dania
Organiczny
Usługi gastronomiczne

Ośmiornica z fasolą

Side dish

Fish

Hard

60 min

2 porcje

Składniki

800g  CIRIO Red Kidney

500g białych ziemniaków
1 kawałek świeżej ośmiornicy

tymianek

50ml czerwonego octu

1 kawałek cytryny

oregano

bazylia

1 czerwona cebula -opcjonalnie

 

2 marchwie
2 białe cebule

1 seler

2 liście laurowe

10g ziaren pieprzu

200ml białego wina imbir

1 natka pietruszki

skórka limonki

Przygotowanie

  1. Najpierw ugotować ziemniaki i pokroić w talarki. Doprawić solą, pieprzem, świeżą pietruszką i położyć na talerzu
  2. W garnku zagotować wodę. Dodać imbir, wycisnąć cytrynę, ziarna pieprzu, cebulę przekrojoną na pół, czosnek, białe wino, świeże oregano, świeżą pietruszkę, tymianek i zaczekać aż się zagotuje
  3. W międzyczasie włożyć czerwoną fasolę na miskę, dodać sol, pieprz, skórkę z limonki, kroplę octu czerwonego, świeżą pietruszkę i bazylię
  4. Wymieszać sałatkę i dodać odrobinę oliwy z oliwek
  5. Przygotować ośmiornicę Zagotować ośmiornicę w garnku z przyprawami. Ośmiornica gotuje się przez 30 minut na kg produktu, zatem należy obliczyć czas gotowania w zależności od wagi ośmiornicy
  6. Po ugotowaniu ośmiornicy wyjąć ją i pokroić macki na równe kawałk
  7. Wyczyścić macki z brązowej skorupki, która powstaje na ośmiornicy podczas gotowania
  8. Wlać oliwy do rondla i dodać pokrojone mack
  9. Na pokrojone gotowane ziemniaki dodać sałatkę z czerwonej fasoli i macki
  10. Podawać posypaną odrobiną świeżej pietruszki

Udostępnij lub wydrukuj ten przepis

Zainspiruj się naszymi przepisami
z Fasola Czerwona

Side dish
Hard
60 min
Ośmiornica z fasolą
Inne przepisy

© 2022 Conserve Italia Soc. coop. agricola - Sede Legale: via Paolo Poggi 11 - 40068 San Lazzaro di Savena (BO) - C.F. 02858450584 - P.I. 00708311204 - Num. Iscr. Registro imprese di Bologna : 02858450584 - Credits