Przejdź do treści głównejPrzejdź do stopki

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/cirio1856/www/cirio1856-pl/web/wp-content/cirioplugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 2

Warning: Undefined variable $site in /home/cirio1856/www/cirio1856-pl/web/wp-content/cirioplugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 52

Zauważyliśmy, że Twój region nie jest Polski. KLIKNIJ TUTAJ aby przejść do strony . Kontynuuj na tej stronie, zamykając ten baner..

Close Banner language
Produkty
Pomidory
Warzywa
Gotowe dania
Organiczny
Usługi gastronomiczne

Wegańska polenta z sosem bolońskim

danie

Main dish

recipe tipologyVeggy

trudność

Medium

czas przygotowania

30 min

porcje

4 porcje

Składniki
  • 400 g wegańskiego sosu bolońskiego Cirio Pasta Sauce Bologna
  • 500 g polenty
  • 2 l wody
  • 2 gałązki rozmarynu
  • Sól do smaku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

 

 

Przygotowanie
  1. Zagotuj osoloną wodę w garnku, dodaj polentę i gotuj przez 30 minut, od czasu do czasu mieszając, aby zapobiec przywieraniu.
  2. Po ugotowaniu dodaj łyżkę oliwy z oliwek i mieszaj przez 3 minuty.
  3. W międzyczasie podgrzej sos boloński Cirio przez około 2 minuty.
  4. Podziel polentę na porcje i na każdą nałóż 3 łyżki sosu.

Szybka Smacznego!:

Udostępnij lub wydrukuj ten przepis

Zainspiruj się naszymi przepisami
z Sosy do makaronów regionalnych