Zauważyliśmy, że Twój region nie jest Polski. KLIKNIJ TUTAJ aby przejść do strony . Kontynuuj na tej stronie, zamykając ten baner..

Produkty
Pomidory
Warzywa
Gotowe dania
Organiczny
Usługi gastronomiczne

Wegańska polenta z sosem bolońskim

Main dish

Veggy

Medium

30 min

4 porcje

Składniki
  • 400 g wegańskiego sosu bolońskiego Cirio Pasta Sauce Bologna
  • 500 g polenty
  • 2 l wody
  • 2 gałązki rozmarynu
  • Sól do smaku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

 

 

Przygotowanie
  1. Zagotuj osoloną wodę w garnku, dodaj polentę i gotuj przez 30 minut, od czasu do czasu mieszając, aby zapobiec przywieraniu.
  2. Po ugotowaniu dodaj łyżkę oliwy z oliwek i mieszaj przez 3 minuty.
  3. W międzyczasie podgrzej sos boloński Cirio przez około 2 minuty.
  4. Podziel polentę na porcje i na każdą nałóż 3 łyżki sosu.

Szybka Smacznego!:

Udostępnij lub wydrukuj ten przepis

Zainspiruj się naszymi przepisami
z Sosy do makaronów regionalnych

Inne przepisy

© 2022 Conserve Italia Soc. coop. agricola - Sede Legale: via Paolo Poggi 11 - 40068 San Lazzaro di Savena (BO) - C.F. 02858450584 - P.I. 00708311204 - Num. Iscr. Registro imprese di Bologna : 02858450584 - Credits