Przejdź do treści głównejPrzejdź do stopki

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/cirio1856/www/cirio1856-pl/web/wp-content/cirioplugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 2

Warning: Undefined variable $site in /home/cirio1856/www/cirio1856-pl/web/wp-content/cirioplugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 52

Zauważyliśmy, że Twój region nie jest Polski. KLIKNIJ TUTAJ aby przejść do strony . Kontynuuj na tej stronie, zamykając ten baner..

Close Banner language
Produkty
Pomidory
Warzywa
Gotowe dania
Organiczny
Usługi gastronomiczne

Wegańskie tagliatelle z ragù

danie

Main dish

recipe tipologyVeggy

trudność

Medium

czas przygotowania

50 min

porcje

4 porcje

Składniki

 

  • 1 opakowanie wegańskiego sosu bolońskiego Cirio Pasta Sauce Bologna
  • Sól
  • Według uznania można dodać parmezan lub starty ser roślinny.

Na ciasto makaronowe:

  • 320 g jasnej mąki orkiszowej
  • 2 szczypty soli
  • ½ łyżeczki kurkumy
  • 140 ml wody
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

 

 

Przygotowanie
  1. Rozgrzej odrobinę oliwy z oliwek na patelni i dodaj tuńczyka oraz czarne oliwki.
  2. Smaż, aż tuńczyk będzie w pełni ugotowany (jeśli używasz świeżego), następnie dodaj sos Cirio, pomidorki koktajlowe i sól do smaku. Duś na małym ogniu przez około 5 minut.
  3. W międzyczasie ugotuj makaron w osolonej, wrzącej wodzie.
  4. Odcedź makaron, wymieszaj z sosem i udekoruj świeżymi liśćmi bazylii.

Szybka Smacznego!:

Udostępnij lub wydrukuj ten przepis

Zainspiruj się naszymi przepisami
z Sosy do makaronów regionalnych