
Wegańskie tagliatelle z ragù
Main dish
Veggy
Medium
50 min
4 porcje
Składniki
- 1 opakowanie wegańskiego sosu bolońskiego Cirio Pasta Sauce Bologna
- Sól
- Według uznania można dodać parmezan lub starty ser roślinny.
Na ciasto makaronowe:
- 320 g jasnej mąki orkiszowej
- 2 szczypty soli
- ½ łyżeczki kurkumy
- 140 ml wody
- 2 łyżki oliwy z oliwek
Przygotowanie
- Rozgrzej odrobinę oliwy z oliwek na patelni i dodaj tuńczyka oraz czarne oliwki.
- Smaż, aż tuńczyk będzie w pełni ugotowany (jeśli używasz świeżego), następnie dodaj sos Cirio, pomidorki koktajlowe i sól do smaku. Duś na małym ogniu przez około 5 minut.
- W międzyczasie ugotuj makaron w osolonej, wrzącej wodzie.
- Odcedź makaron, wymieszaj z sosem i udekoruj świeżymi liśćmi bazylii.
Szybka Smacznego!: