Przejdź do treści głównejPrzejdź do stopki

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/cirio1856/www/cirio1856-pl/web/wp-content/cirioplugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 2

Warning: Undefined variable $site in /home/cirio1856/www/cirio1856-pl/web/wp-content/cirioplugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 52

Zauważyliśmy, że Twój region nie jest Polski. KLIKNIJ TUTAJ aby przejść do strony . Kontynuuj na tej stronie, zamykając ten baner..

Close Banner language
Produkty
Pomidory
Warzywa
Gotowe dania
Organiczny
Usługi gastronomiczne

Zupa pomidorowa z kurkumą, ciecierzycą i mieszanką nasion

danie

Side dish

recipe tipologyVeggy

trudność

Medium

czas przygotowania

25 min

porcje

4 porcje

Składniki

800g  Cirio Passata

600 g Cirio Ceci

1 cebula

1 ząbek czosnku

4 łyżeczki kurkumy

2 łyżki oliwy extra virgin

 

ocet jabłkowy do smaku

3 łyżki Cirio Supercirio

bulion warzywny

sól

pieprz

prażona mieszanka nasion

(siemię lniane, mak, czarny i biały sezam, dynia)

Przygotowanie
  1. Posiekać drobno cebulę i pozwolić jej zmięknąć delikatnie w rondelku razem z ząbkiem czosnku i oliwą z oliwek extra virgin
  2. Kiedy cebula stanie się przezroczysta, usunąć czosnek, dodać ugotowaną ciecierzycę i kurkumę. Krótko zagotować, mieszając łyżką
  3. Odgazuj kroplą octu jabłkowego, pozwól mu odparować zwiększając ogień, a następnie dodaj Cirio Passata (przetarte pomidory) i 3 łyżki koncentratu pomidorowego Supercirio
  4. Dodaj kilka chochli gorącego wywaru warzywnego i doprowadź do wrzenia. Zmniejszyć gaz i gotować pod przykryciem do momentu, gdy objętość sosu pomidorowego nieco się zmniejszy. Całość zmiksować na gładki krem, dodać bulion w razie konieczności poprawienia konsystencji
  5. Dodać mieszane nasiona do smaku, najlepiej prażone

Udostępnij lub wydrukuj ten przepis

Zainspiruj się naszymi przepisami
z Przetarte pomidory