Przejdź do treści głównejPrzejdź do stopki

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/cirio1856/www/cirio1856-pl/web/wp-content/cirioplugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 2

Warning: Undefined variable $site in /home/cirio1856/www/cirio1856-pl/web/wp-content/cirioplugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 52

Zauważyliśmy, że Twój region nie jest Polski. KLIKNIJ TUTAJ aby przejść do strony . Kontynuuj na tej stronie, zamykając ten baner..

Close Banner language
Produkty
Pomidory
Warzywa
Gotowe dania
Organiczny
Usługi gastronomiczne

Naleśniki na słono, sos pomidorowy, ser feta i awokado

danie

Starter

recipe tipologyVeggy

trudność

Medium

czas przygotowania

30 min

porcje

2 porcje

Składniki

500g  Cirio Passata

200g mąki,

100g mleka

80g bazylii

80g oregano

200g sera feta

olej słonecznikowy, czosnek, masło

1 saszetka proszku do pieczenia

2 jajka

2 limonki

1 biała cebula

30ml oliwy z oliwek extra virgin

3 awokado dojrzale

Micro zioła

sól

 

Przygotowanie
  1. Do rondelka wlać odrobinę oliwy, dodać czosnek i lekko podsmażyć
  2. W międzyczasie wyczyścić awokado, dodać sok z 1 limonki, sól i całość zmiksować na gładką pastę
  3. Dodać Passatę Cirio (przetarte pomidory) do rondelka, w którym smażył się czosnek, dodać sól
  4. Na koniec posiekać cebulę i dodać pastę z awokado
  5. Przygotować naleśniki z mąki, jajek, mleka i proszku do pieczenia. Wymieszać aż do otrzymania jednorodnej pasty
  6. Wysmarować patelnię masłem, wlać ciasto na naleśniki i poczekać, za się usmażą
  7. Położyć naleśnik na talerzu, pokryć warstwą sosu pomidorowego, warstwą pasty z awokado i drugim naleśnikiem na wierzchu

Udostępnij lub wydrukuj ten przepis

Zainspiruj się naszymi przepisami
z Przetarte pomidory