Przejdź do treści głównejPrzejdź do stopki

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/cirio1856/www/cirio1856-pl/web/wp-content/cirioplugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 2

Warning: Undefined variable $site in /home/cirio1856/www/cirio1856-pl/web/wp-content/cirioplugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 52

Zauważyliśmy, że Twój region nie jest Polski. KLIKNIJ TUTAJ aby przejść do strony . Kontynuuj na tej stronie, zamykając ten baner..

Close Banner language
Produkty
Pomidory
Warzywa
Gotowe dania
Organiczny
Usługi gastronomiczne

Makaron Paccheri z miecznikiem

danie

Main dish

recipe tipologyFish

trudność

Medium

czas przygotowania

30 min

porcje

4 porcje

Składniki

450 gr steka z miecznika

500 gr CIRIO Passata Rustica

250 g chleba pełnoziarnistego

100 gr cykorii

36 paccheri

 

bazylia

pietruszka

oliwa z oliwek extra virgin

majeranek

rozmaryn

chili

sól

pieprz

Przygotowanie

  1. Ugotować makaron Paccheri w osolonej wodzie, odcedzić i rozłożyć na tacy do ostudzenia. Dodać odrobinę oliwy z oliwek
  2. W międzyczasie pokroić chleb na kromki, osunąć skórkę.
  3. Pokroić kromki chleba w kostkę i zarumienić na patelni z oliwą przez dwie minuty na dużym ogniu z majerankiem i rozmarynem. Następnie kostki chlebowe piec w piekarniku 180 ° przez 6 minut i na koniec zmiksować.
  4. Podsmażyć na oliwie przez 2 minuty cykorię, czosnek, pietruszkę i chili.
  5. Osmażyć miecznika w gorącym rondlu przez 2 minuty z każdej strony i posolić
  6. Osunąć skórę z ryby i pokroić ją na małe kawałki, następnie wymieszać z chlebem i cykorią. Wlać sos pomidorowy Rustica Cirio do rondelka z czosnkiem , oliwą z oliwek, solą i pieprzem, bazylią i majerankiem i gotować przez kilka minut
  7. Wypełnić Paccheri nadzieniem z ryby i chleba, podawać polane warstwą pomidorowego sosu. Ponownie doprawić odrobiną oliwy i pieprzu

Udostępnij lub wydrukuj ten przepis

Zainspiruj się naszymi przepisami
z Rozgniecione pomidory