
Soczewica
Lenticchie
Soczewica Cirio jest obfita, naturalna i pełna smaku. Zbieramy i przygotowujemy ją dokładnie przed ugotowaniem w smacznym pomidorowym sosie. Stosowanie naturalnej metody bez dodatku konserwantów daje jej bogaty i wyróżniający się smak.



Dostarczając drugą najwyższą dawkę białka na kalorię spośród wszystkich roślin strączkowych, soczewica jest wielkim naturalnym źródłem protein i włókien. Jest jak najbardziej wszechstronna i można ją podawać tak gorącą jak zimną, jako zdrowy i smaczny dodatek do całej gamy posiłków, w tym zupy, gulaszów i sałatek.
Namoczona soczewica, woda, sok pomidorowy, sól

Uczyńcie Waszą kuchnię i stół bardziej "naturalnie" kolorowe, nie koncentrując się na jednym kolorze!
Poniżej podajemy streszczenie wniosków naukowych Światowej Organizacji Zdrowia i innych organizacji (przede wszystkim onkologicznych).
Zgodnie z badaniami naukowymi, prawidłowa zrównoważona dieta powinna zawierać przynajmniej pięć porcji owoców i warzyw, jako części zróżnicowanej diety.
Do dobroczynnych efektów warzyw należą:
- Dostarczanie włókna, które ułatwia trawienie i chroni przed rakiem jelita grubego
- Wysoka koncentracja przeciwutleniających witamin (zwłaszcza w roślinach zawierających bardziej intensywną zieloną barwę)
- Dostarczanie minerałów takich jak potas, pomagający utrzymać masę kostną, niskie ciśnienie krwi oraz chroniący przed formowaniem się kamieni nerkowych
Aby podnieść spożycie warzyw w Waszej codziennej diecie, radzimy jeść warzywa jako przekąski między posiłkami lub dodawać je do różnych potraw.