Przejdź do treści głównejPrzejdź do stopki

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/cirio1856/www/cirio1856-pl/web/wp-content/cirioplugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 2

Warning: Undefined variable $site in /home/cirio1856/www/cirio1856-pl/web/wp-content/cirioplugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 52

Zauważyliśmy, że Twój region nie jest Polski. KLIKNIJ TUTAJ aby przejść do strony . Kontynuuj na tej stronie, zamykając ten baner..

Close Banner language
Produkty
Pomidory
Warzywa
Gotowe dania
Organiczny
Usługi gastronomiczne

Kotlety jagnięce z sosem

danie

Side dish

recipe tipologyMeat

trudność

Medium

czas przygotowania

50 min

porcje

4 porcje

Składniki

680 g CIRIO Polpa

1 kg kotletów jagnięcych

2 szklanki białego wina
200 ml świeżej śmietany

(do połączenia składników)

2 ząbki czosnku

 

Oliwa z Oliwek Extra Virgin

szałwia

rozmaryn

tymianek

sól

pieprz

Przygotowanie
  1. W misce wymieszać rozmaryn, szałwię i dwa ząbki czosnku z solą i pieprzem
  2. Następnie umieścić kotlety w brytfannie, oddzielić pomidory w kawałkach od soku i zatrzymać „miąższ” na później.
  3. Dodać pomidory w kawałkach i posypać mieszanka ziół, pokropić oliwa z oliwek i pozostawić na 30 minut by wszystko się zamarynowało
  4. Rozgrzać piekarnik do około 190° i upiec kotlety. Kiedy staną się dobrze ozłocone, wyjąc z piekarnika i podlać białym winem
  5. Następnie dodać miąższ z pomidorów i włożyć kotleciki ponownie do piekarnika na kilka minut. Kontynuować pieczenie, często obracając kotlety, aż staną się bardzo brązowe, następnie wyciągnąć z piekarnika.
  6. Zmiksować pozostały sos ze świeżą śmietaną, zanurzyć w nim kotlety, podać i … smacznego!
Udostępnij lub wydrukuj ten przepis

Zainspiruj się naszymi przepisami
z Pomidory w kawałkach