Produkty
Pomidory
Warzywa
Gotowe dania
Organiczny
Usługi gastronomiczne

Kotlety jagnięce z sosem

Side dish

Meat

Medium

50 min

4 porcje

Składniki

680 g CIRIO Polpa

1 kg kotletów jagnięcych

2 szklanki białego wina
200 ml świeżej śmietany

(do połączenia składników)

2 ząbki czosnku

 

Oliwa z Oliwek Extra Virgin

szałwia

rozmaryn

tymianek

sól

pieprz

Przygotowanie
  1. W misce wymieszać rozmaryn, szałwię i dwa ząbki czosnku z solą i pieprzem
  2. Następnie umieścić kotlety w brytfannie, oddzielić pomidory w kawałkach od soku i zatrzymać „miąższ” na później.
  3. Dodać pomidory w kawałkach i posypać mieszanka ziół, pokropić oliwa z oliwek i pozostawić na 30 minut by wszystko się zamarynowało
  4. Rozgrzać piekarnik do około 190° i upiec kotlety. Kiedy staną się dobrze ozłocone, wyjąc z piekarnika i podlać białym winem
  5. Następnie dodać miąższ z pomidorów i włożyć kotleciki ponownie do piekarnika na kilka minut. Kontynuować pieczenie, często obracając kotlety, aż staną się bardzo brązowe, następnie wyciągnąć z piekarnika.
  6. Zmiksować pozostały sos ze świeżą śmietaną, zanurzyć w nim kotlety, podać i … smacznego!
Udostępnij lub wydrukuj ten przepis

Zainspiruj się naszymi przepisami
z Pomidory w kawałkach

Inne przepisy

© 2022 Conserve Italia Soc. coop. agricola - Sede Legale: via Paolo Poggi 11 - 40068 San Lazzaro di Savena (BO) - C.F. 02858450584 - P.I. 00708311204 - Num. Iscr. Registro imprese di Bologna : 02858450584 - Credits