Przejdź do treści głównejPrzejdź do stopki

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/cirio1856/www/cirio1856-pl/web/wp-content/cirioplugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 2

Warning: Undefined variable $site in /home/cirio1856/www/cirio1856-pl/web/wp-content/cirioplugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 52

Zauważyliśmy, że Twój region nie jest Polski. KLIKNIJ TUTAJ aby przejść do strony . Kontynuuj na tej stronie, zamykając ten baner..

Close Banner language
Produkty
Pomidory
Warzywa
Gotowe dania
Organiczny
Usługi gastronomiczne

Napoli-Roma Ciurillo

danie

Starter

recipe tipologyVeggy

trudność

Medium

czas przygotowania

15 min

porcje

4 porcje

Składniki
4 kwiaty cukinii
400 g CIRIO Polpa
30 g mozzarelli
80 g sera ricotta
4 czarne oliwki
1 jajko
1 mała cebula
Bazylia
1 limonka
ser Pecorino romano
Mleko
oliwa z oliwek Extra virgin
Sól
Pieprz
Przygotowanie
  1. Posiekać cebule i usmażyć na patelni z niewielką ilością oliwy i Pomidory w kawałkach CIRIO
  2. Poczekać aż woda całkowicie wyparuje i dodać soli po zakończeniu gotowania
  3. W międzyczasie umyć kwiaty cukinii, delikatnie osuszyć i napełnić je serem ricotta z pokrojoną w kostkę mozzarellą, posiekanymi oliwkami, serem pecorino romano, pieprzem i odrobiną soli.
  4. Pojedynczo obtoczyć kwiaty cukinii w ubitym jajku z odrobiną mleka i usmażyć na gorącej oliwie.
  5. Wysuszyć na papierowym ręczniku i ułożyć kwiaty na łyżce sosu pomidorowego
  6. Na koniec dodać kilka kropel pesto z bazylii ( kremu z bazylii z limonką i oliwą).
Udostępnij lub wydrukuj ten przepis

Zainspiruj się naszymi przepisami
z Pomidory w kawałkach