
Makaron Paccheri z miecznikiem
Main dish
Fish
Medium
30 min
4 porcje
Składniki
450 gr steka z miecznika
500 gr CIRIO Passata Rustica
250 g chleba pełnoziarnistego
100 gr cykorii
36 paccheri
bazylia
pietruszka
oliwa z oliwek extra virgin
majeranek
rozmaryn
chili
sól
pieprz
Przygotowanie
- Ugotować makaron Paccheri w osolonej wodzie, odcedzić i rozłożyć na tacy do ostudzenia. Dodać odrobinę oliwy z oliwek
- W międzyczasie pokroić chleb na kromki, osunąć skórkę.
- Pokroić kromki chleba w kostkę i zarumienić na patelni z oliwą przez dwie minuty na dużym ogniu z majerankiem i rozmarynem. Następnie kostki chlebowe piec w piekarniku 180 ° przez 6 minut i na koniec zmiksować.
- Podsmażyć na oliwie przez 2 minuty cykorię, czosnek, pietruszkę i chili.
- Osmażyć miecznika w gorącym rondlu przez 2 minuty z każdej strony i posolić
- Osunąć skórę z ryby i pokroić ją na małe kawałki, następnie wymieszać z chlebem i cykorią. Wlać sos pomidorowy Rustica Cirio do rondelka z czosnkiem , oliwą z oliwek, solą i pieprzem, bazylią i majerankiem i gotować przez kilka minut
- Wypełnić Paccheri nadzieniem z ryby i chleba, podawać polane warstwą pomidorowego sosu. Ponownie doprawić odrobiną oliwy i pieprzu