Przejdź do treści głównejPrzejdź do stopki

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/cirio1856/www/cirio1856-pl/web/wp-content/cirioplugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 2

Warning: Undefined variable $site in /home/cirio1856/www/cirio1856-pl/web/wp-content/cirioplugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 52

Zauważyliśmy, że Twój region nie jest Polski. KLIKNIJ TUTAJ aby przejść do strony . Kontynuuj na tej stronie, zamykając ten baner..

Close Banner language
Produkty
Pomidory
Warzywa
Gotowe dania
Organiczny
Usługi gastronomiczne

Owocowa & Warzywna sałatka z jogurtem

danie

Starter

recipe tipologyVeggy

trudność

Hard

czas przygotowania

30 min

porcje

4 porcje

Składniki
Składniki na krem z jogurtu
450 g jogurtu sojowego
200 g śmietanki sojowej
15 ml syropu ryżowego
15 ml octu jabłkowego
20 łodyżek szczypiorku
Oliwa z oliwek Extra virgin
Sól
Składniki na Wafle
150 g CIRIO Passata
200 g ugotowanych bobu
100 g mączki kukurydzianej
Olej słonecznikowy do smażenia
Sól

Składniki na sałatkę

900 g Fasolki Szparagowej
20 truskawek
Przygotowanie

Odcedzoną fasolkę szparagową umieścić w misce; dodać olej, sól, można dodać również ocet jabłkowy. Następnie ułożyć je w wiązki, użyć szczypiorku aby je związać.

Przygotowanie kremu z jogurtu

  1. Pozostawić jogurt sojowy w lodówce na jedną noc
  2. Przełożyć do pojemnika z otworami lub sitka, aby odciekło (najlepiej użyć plastikowego pojemnika z otworami do sera ricotta)
  3. Odcedzony jogurt umieścić w misce, dodać śmietanę, syrop ryżowy, oliwę z oliwek, sól i drobno posiekany szczypiorek
  4. Wymieszać łyżką dokładnie wszystkie składniki
  5. Pozostawić w lodówce

Przygotowanie wafli

  1. Przełożyć nasiona bobu do pojemnika, ubić trzepaczka, dodając oliwę z oliwek, sól i odrobinę wody. Dodać mączkę kukurydzianą i przetarte pomidory (Passata) Cirio
  2. Zagnieść ciasto aż do otrzymania dobrze połączonej, gładkiej substancji
  3. Rozwałkować ciasto, za pomocą filiżanki wykroić krążki
  4. Na patelni usmażyć krążki z bobu na oleju słonecznikowym
  5. Osuszyć je wykładając na papierowy ręcznik kuchenny
  6. Danie podawać w miseczkach: na dole umieścić krem, fasolkę szparagową i pokrojone truskawki z boku, a wafle po drugiej stronie
Udostępnij lub wydrukuj ten przepis

Zainspiruj się naszymi przepisami
z Przetarte pomidory