Zauważyliśmy, że Twój region nie jest Polski. KLIKNIJ TUTAJ aby przejść do strony . Kontynuuj na tej stronie, zamykając ten baner..

Produkty
Pomidory
Warzywa
Gotowe dania
Organiczny
Usługi gastronomiczne

Owocowa & Warzywna sałatka z jogurtem

Starter

Veggy

Hard

30 min

4 porcje

Składniki
Składniki na krem z jogurtu
450 g jogurtu sojowego
200 g śmietanki sojowej
15 ml syropu ryżowego
15 ml octu jabłkowego
20 łodyżek szczypiorku
Oliwa z oliwek Extra virgin
Sól
Składniki na Wafle
150 g CIRIO Passata
200 g ugotowanych bobu
100 g mączki kukurydzianej
Olej słonecznikowy do smażenia
Sól

Składniki na sałatkę

900 g Fasolki Szparagowej
20 truskawek
Przygotowanie

Odcedzoną fasolkę szparagową umieścić w misce; dodać olej, sól, można dodać również ocet jabłkowy. Następnie ułożyć je w wiązki, użyć szczypiorku aby je związać.

Przygotowanie kremu z jogurtu

  1. Pozostawić jogurt sojowy w lodówce na jedną noc
  2. Przełożyć do pojemnika z otworami lub sitka, aby odciekło (najlepiej użyć plastikowego pojemnika z otworami do sera ricotta)
  3. Odcedzony jogurt umieścić w misce, dodać śmietanę, syrop ryżowy, oliwę z oliwek, sól i drobno posiekany szczypiorek
  4. Wymieszać łyżką dokładnie wszystkie składniki
  5. Pozostawić w lodówce

Przygotowanie wafli

  1. Przełożyć nasiona bobu do pojemnika, ubić trzepaczka, dodając oliwę z oliwek, sól i odrobinę wody. Dodać mączkę kukurydzianą i przetarte pomidory (Passata) Cirio
  2. Zagnieść ciasto aż do otrzymania dobrze połączonej, gładkiej substancji
  3. Rozwałkować ciasto, za pomocą filiżanki wykroić krążki
  4. Na patelni usmażyć krążki z bobu na oleju słonecznikowym
  5. Osuszyć je wykładając na papierowy ręcznik kuchenny
  6. Danie podawać w miseczkach: na dole umieścić krem, fasolkę szparagową i pokrojone truskawki z boku, a wafle po drugiej stronie
Udostępnij lub wydrukuj ten przepis

Zainspiruj się naszymi przepisami
z Przetarte pomidory

Inne przepisy

© 2022 Conserve Italia Soc. coop. agricola - Sede Legale: via Paolo Poggi 11 - 40068 San Lazzaro di Savena (BO) - C.F. 02858450584 - P.I. 00708311204 - Num. Iscr. Registro imprese di Bologna : 02858450584 - Credits