Zauważyliśmy, że Twój region nie jest Polski. KLIKNIJ TUTAJ aby przejść do strony . Kontynuuj na tej stronie, zamykając ten baner..

Produkty
Pomidory
Warzywa
Gotowe dania
Organiczny
Usługi gastronomiczne

Pikantne spaghetti pomidorowe z tuńczykiem i kaparami

Main dish

Fish

Medium

30 min

4 porcje

Składniki
  • 1 opakowanie sosu Cirio Pasta Sauce Calabria
  • 160 g pomidorków CIRIO koktajlowych
  • 400 g spaghetti (lub linguine)
  • 160 g świeżego tuńczyka (lub tuńczyka z puszki)
  • 100 g czarnych oliwek
  • Sól
  • Świeże liście bazylii

 

 

Przygotowanie
  1. Rozgrzej odrobinę oliwy z oliwek na patelni i dodaj tuńczyka oraz czarne oliwki.
  2. Smaż, aż tuńczyk będzie w pełni ugotowany (jeśli używasz świeżego), następnie dodaj sos Cirio, pomidorki koktajlowe i sól do smaku. Duś na małym ogniu przez około 5 minut.
  3. W międzyczasie ugotuj makaron w osolonej, wrzącej wodzie.
  4. Odcedź makaron, wymieszaj z sosem i udekoruj świeżymi liśćmi bazylii.

Szybka Smacznego!:

Udostępnij lub wydrukuj ten przepis

Zainspiruj się naszymi przepisami
z Sosy do makaronów regionalnych

Inne przepisy

© 2022 Conserve Italia Soc. coop. agricola - Sede Legale: via Paolo Poggi 11 - 40068 San Lazzaro di Savena (BO) - C.F. 02858450584 - P.I. 00708311204 - Num. Iscr. Registro imprese di Bologna : 02858450584 - Credits