
Pikantne spaghetti pomidorowe z tuńczykiem i kaparami
Main dish
Fish
Medium
30 min
4 porcje
Składniki
- 1 opakowanie sosu Cirio Pasta Sauce Calabria
- 160 g pomidorków CIRIO koktajlowych
- 400 g spaghetti (lub linguine)
- 160 g świeżego tuńczyka (lub tuńczyka z puszki)
- 100 g czarnych oliwek
- Sól
- Świeże liście bazylii
Przygotowanie
- Rozgrzej odrobinę oliwy z oliwek na patelni i dodaj tuńczyka oraz czarne oliwki.
- Smaż, aż tuńczyk będzie w pełni ugotowany (jeśli używasz świeżego), następnie dodaj sos Cirio, pomidorki koktajlowe i sól do smaku. Duś na małym ogniu przez około 5 minut.
- W międzyczasie ugotuj makaron w osolonej, wrzącej wodzie.
- Odcedź makaron, wymieszaj z sosem i udekoruj świeżymi liśćmi bazylii.
Szybka Smacznego!: