Przejdź do treści głównejPrzejdź do stopki
Produkty
Pomidory
Warzywa
Gotowe dania
Organiczny
Usługi gastronomiczne

Polędwica wieprzowa z pomidorami i tymiankiem

danie

Side dish

recipe tipologyMeat

trudność

Easy

czas przygotowania

20 min

porcje

4 porcje

Składniki

500g polędwicy wieprzowej

3 łyżki oliwy z oliwek extra virgin

8 plasterków boczku

400g de Cirio Pomodorini

 

tymianek

sól

pieprz do smaku

Przygotowanie
  1. Pokroić polędwicę wieprzową na około 8 równych kawałków, zawinąć w boczek sznurkiem do gotowania
  2. Polać oliwą brytfannę, ułożyć mięso i dodać pomidory doprawione solą i pieprzem
  3. Piec w temp. 200 stopni przez około dwadzieścia minut
  4. Udekorować tymiankiem
Udostępnij lub wydrukuj ten przepis

Zainspiruj się naszymi przepisami
z Pomidorki koktajlowe