
Tortelli z ricottą i ziołami
Main dish
Veggy
Medium
40 min
4 porcje
Składniki
- 500 g makaronu tortelli z nadzieniem z ricotty i ziół
- 1 kartonik sosu Cirio Pasta Sauce Parma
- 100 g tartego sera Parmigiano Reggiano
Przygotowanie
- Zagotuj dużą ilość osolonej wody, następnie gotuj tortelli do momentu, aż będą al dente. Odcedź ostrożnie, aby ich nie uszkodzić.
- W czasie gotowania tortelli, delikatnie podgrzej sos pomidorowy Cirio Parma z parmezanem na małym lub średnim ogniu przez 2–3 minuty, co jakiś czas mieszając.
- Wyłóż tortelli na talerze i na każdą porcję nałóż około 2 łyżki ciepłego sosu.
- Dla uzyskania bogatszego, serowego smaku posyp danie świeżo startym parmezanem.
Szybka Smacznego!: