Przejdź do treści głównejPrzejdź do stopki

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/cirio1856/www/cirio1856-pl/web/wp-content/cirioplugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 2

Warning: Undefined variable $site in /home/cirio1856/www/cirio1856-pl/web/wp-content/cirioplugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 52

Zauważyliśmy, że Twój region nie jest Polski. KLIKNIJ TUTAJ aby przejść do strony . Kontynuuj na tej stronie, zamykając ten baner..

Close Banner language
Produkty
Pomidory
Warzywa
Gotowe dania
Organiczny
Usługi gastronomiczne

Tortelli z ricottą i ziołami

danie

Main dish

recipe tipologyVeggy

trudność

Medium

czas przygotowania

40 min

porcje

4 porcje

Składniki
  • 500 g makaronu tortelli z nadzieniem z ricotty i ziół
  • 1 kartonik sosu Cirio Pasta Sauce Parma
  • 100 g tartego sera Parmigiano Reggiano

 

 

Przygotowanie
  1. Zagotuj dużą ilość osolonej wody, następnie gotuj tortelli do momentu, aż będą al dente. Odcedź ostrożnie, aby ich nie uszkodzić.
  2. W czasie gotowania tortelli, delikatnie podgrzej sos pomidorowy Cirio Parma z parmezanem na małym lub średnim ogniu przez 2–3 minuty, co jakiś czas mieszając.
  3. Wyłóż tortelli na talerze i na każdą porcję nałóż około 2 łyżki ciepłego sosu.
  4. Dla uzyskania bogatszego, serowego smaku posyp danie świeżo startym parmezanem.

Szybka Smacznego!:

Udostępnij lub wydrukuj ten przepis

Zainspiruj się naszymi przepisami
z Sosy do makaronów regionalnych