Przejdź do treści głównejPrzejdź do stopki

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/cirio1856/www/cirio1856-pl/web/wp-content/cirioplugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 2

Warning: Undefined variable $site in /home/cirio1856/www/cirio1856-pl/web/wp-content/cirioplugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 52

Zauważyliśmy, że Twój region nie jest Polski. KLIKNIJ TUTAJ aby przejść do strony . Kontynuuj na tej stronie, zamykając ten baner..

Close Banner language
Produkty
Pomidory
Warzywa
Gotowe dania
Organiczny
Usługi gastronomiczne

Zupa jęczmienna z pomidorami

danie

Main dish

recipe tipologyVeggy

trudność

Easy

czas przygotowania

30 min

porcje

4 porcje

Składniki

400 g CIRIO Passata

kasza pęczak jęczmienny

(3 garście)
mieszanka marchwi

cebuli

ziemniaków i selera do usmażenia

bulion warzywny
1 szklanka wytrawnego białego wina

 

oliwa z oliwek Extra virgin

ser Parmezan

rozmaryn

pietruszka

bazylia i oregano

sól

Przygotowanie
  1. W dużym garnku na oliwie z oliwek podsmażyć mieszankę warzyw: cebulę, pokrojone ziemniaki, seler, marchew
  2. Gdy warzywa nabiorą złotego koloru dodać kaszę jęczmienną (trzy garście na głowę).
  3. Mieszać przez około minutę, a następnie wlać szklankę białego wytrawnego wina
  4. Doprawić solą, a gdy wino zostanie wchłonięte, zacząć wlewać bulion w malej ilości
  5. Dodawać ciągle bulion za każdym razem, gdy zostanie wchłonięty, dodać również sos pomidorowy, bazylię i oregano
  6. Podlewać nadal bulionem w razie konieczności do momentu gdy ziarna kaszy będą miękkie (około 20 minut)
  7. Zupę można zrobić bardziej lub mniej gęstą w zależności od upodobań, dostosowując ilość dodanego bulionu pod koniec gotowania. 8.Podawać doprawioną odrobiną oliwy z oliwek extra virgin i posypaną parmezanem.
Udostępnij lub wydrukuj ten przepis

Zainspiruj się naszymi przepisami
z Przetarte pomidory